Showing posts with label Description. Show all posts
Showing posts with label Description. Show all posts

Thursday, August 25, 2011

Mourning Dove Description

Mourning dove, doves Western Mourning Dove American Rain Dove, Pigeon Carolina, Dove Also known as:

The mourning dove is a member of the mountain game and family pigeon. This is one of the most common and widespread birds in North America and one of the game birds in the United States. Doves inhabit a variety of habitats and are considered fertile breeders who have to preserve the species, ashigh numbers. They can both open and semi-open areas including meadows, pastures, forests and sparsely to find. Doves do not usually live in dense forest areas or wetlands, and are well suited for human occupation.

Mourning doves feed almost exclusively on seeds for more than 99 percent of its diet. They prefer corn, sunflower, safflower, and millet, but also a variety of other seeds, including sweetgum, pokeweed FeedAmaranth, canary grass, wheat and sesame. Pigeons are opportunistic investors and feed on bare ground. Often swallow pieces of gravel and sand to aid digestion, while at rest. Once a particularly fertile ground for new and has spent a lot of food places. Mourning doves are diurnal, generally feed during the morning and afternoon of the day, but they are still in search of water in the evening. Also, doves are migratory, and travels frequentlyHerds at low altitude.

Breeding occurs during the months of February to October, depending on geographic location, coupled with doves remain monogamous. During courtship the male in a loud voice to attract attention to women and strut landing movements of the head, chest puffing to fly, and crying aloud. Mourning doves have a partner, once elected, the females get together with the construction materials of the nest while the males. A complete cycle takes about 30 days of nesting, with womengenerally produce two children. Females may nest five times during a breeding season 55.

Description:

Overall length: 9-13 cm

Wingspan: 15-18 cm

Weight: 3-6 oz

Mourning doves are birds of medium size and are usually light gray brown. They have small bills, black, slender body, broad elliptical wings, and a round head. Doves have black spots on the wings and a black spot under and behind the eyes. They alsolong tapering tail with white tips blunt, red legs and dark eyes.

Range:

Southern Canada, the United States, Mexico and Greater Antilles

Wednesday, May 4, 2011

Mourning Dove Description

Also known as: Mourning Dove, Western Mourning dove American Dove, Dove rain, Caroline Pigeon, Carolina Turtledove

The mourning dove is one, upland game birds and members of the Colombo family. This is one of the most abundant and widely distributed birds in North America and the United States under one of the leaders of the game. Pigeons live in a variety of habitats and are considered fertile for that help the species was so highNumbers. Can be used in open spaces and semi, meadows, pastures and forests are poor. The pigeons are not usually inhabit areas with dense forest or wetland, and are well suited to human occupation.

Mourning Doves feed almost exclusively on seeds, which accounts for over ninety-nine percent of its diet. They prefer corn, sunflower, safflower and millet, but it also feeds on a variety of other seeds, including chewing sweet, pokeweed, amaranth,Canary grass, wheat and sesame. The pigeons are opportunistic investors and looking for food on the bare ground. Often swallow pieces of gravel and sand in order to digest while resting. Once a particular area of ​​supply is exhausted, in search of new feeding grounds and plentiful. Mourning Doves are diurnal, often feeding in the morning and afternoon of the day, but still collect water during the evening. Furthermore, pigeons and migratory birds often travel in herdslow height.

Breeding occurs from February to October, depending on geographic location, together with pigeon remains monogamous. While the courtiers fly, the second woman to win the attention and landing strut with head movements, his chest swells, and strong demand. Once the mourning doves have chosen a partner, women begin to build the nest, while males to gather materials. A complete cycle takes about 30 boxes of dates with women in generalproduce two children. Females may nest only five or six times during a breeding season.

Description:

Overall length: 9-13 cm

Wingspan: 15-18 cm

Weight: 3.6 oz

Mourning doves are birds of medium size and are usually gray-brown. They have small black bill, slender body, broad elliptical wings and a round head. Doves have black spots on the wings and a black spot under and behind the eyes. They also have longconical tail with white tips, dull red legs and dark eyes.

Range:

Southern Canada, United States, Mexico and the Greater Antilles